Over kinderen, hun psychische problemen, hun ouders en hun behandelaars.

Afscheid

De afgelopen jaren heeft het schrijven van stapels blogs me door veel moeilijke periodes geholpen. Enkele onderwerpen waren te heftig en belandden in de prullenmand, andere werden geplaatst op verschillende websites zoals De Kennis – Blogs van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, de ADHD-glossy, Balans Digitaal, de CDA-website, Balans Magazine, KissItForward, Hoezo Anders, Helden in Spijkerbroek en Het Kind.

De vele positieve reacties uit mijn omgeving en op social media gaven me de kracht om door te gaan. De wetenschap dat we niet het enige gezin waren die zo hard moesten strijden maakte me verdrietig maar gaf me ook steun.

December 2016 vatte ik het idee op om al mijn blogs te gaan bundelen. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, ik had namelijk geen idee meer wat ik allemaal had geschreven, wanneer het was geplaatst en nog belangrijker: waar het was geplaatst.

Toen ik alles weer had gevonden begon het zware werk: het actualiseren en redigeren van de teksten. Dit viel me erg zwaar, enkele onderwerpen bleek ik minder goed verwerkt te hebben dan ik dacht.

Privacy

Voor het eerst sloeg ook de twijfel toe: was het wel een goed idee geweest onze zoektocht naar geluk met de wereld te delen?

Was het wel een goed idee details over verdriet, medicatie, ruzie en soms ook geweld vast te leggen op het internet?

Zou een overijverige gemeenteambtenaar of sollicitatiecommissie mijn blogs in de toekomst tegen mijn kinderen kunnen gebruiken?

Zouden ze het me later kwalijk nemen dat ik deze, vaak gevoelige informatie, met iedereen deelde?

Toch heeft het schrijven de afgelopen jaren een positief gevoel bij me achter gelaten.  De positieve reacties maakten me sterker, de negatieve reacties strijdbaar en enkele adviezen bleken geweldig te werken.

Als gezin kenden we diepe dalen maar samen kwamen we er altijd sterker weer uit, zowel thuis als op school.

Van uitsluiting op regulier onderwijs naar welkom op het MKD.

Van speciaal basisonderwijs naar regulier vmbo-kader/theoretisch

Van advies vmbo-basis naar examen vmbo-theoretisch.

Van kwetsbaar en gebroken naar ontspannen en gelukkig.

Wat zijn we een eind gekomen met elkaar!

Afscheid

Ik ben het Kenniscentrum enorm dankbaar dat ik mijn verhalen mocht plaatsen. Het enthousiasme waarmee mijn schrijfsels in ontvangst werden genomen motiveerden me om te blijven schrijven.

Maar aan alles komt een eind. Alle onderwerpen die ik wilde behandelen zijn de revue gepasseerd, aan strijd die we als gezin voerden is een eind gekomen.

Dus…

Vandaag is het moment gekomen om afscheid te nemen als vaste blogger van het Kenniscentrum.

Om het stokje over te dragen aan een vader of moeder met de wil en energie om negatieve meningen te beïnvloeden, de politiek wakker te schudden en ouders te steunen in hun strijd voor hun kinderen mét en zonder psychische problemen.

Ben jij die vader of moeder?

Stuur een mail met je verhaal naar info@kenniscentrum-kjp.nl.

Een stressvrije, vrolijke, positieve en ontspannen groet,

Mattijs Janssen

#dankbaar

#gelukkig

#trots


Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt een diepe buiging voor Mattijs Janssen, die de lezers van deze website deelgenoot heeft gemaakt van zijn ervaringen, worstelingen en overwinningen, en die van zijn gezin.

Mattijs: zeer, zeer bedankt!

Mattijs Janssen Over Mattijs Janssen

Samen met Sandra trotse ouder van Emely & Kris (add, adhd/odd) | baasje hyperactieve labrador Zoë | grafische vakidioot | Red Bull & social media junkie | diehard fan van de adhd-glossy

Reacties

 1. Suzanne, dank voor je reactie… De bundel met blogs gaat er nog wel komen maar heb nog even extra tijd nodig.

  ADHD én PPD-NOS? Dat klinkt dubbel zwaar.

  Heel veel sterkte de komende periode!

  Mattijs

 2. En een boek is het niet geworden? ik ken je blogs niet maar zit nu in een moeilijke fase met mijn gezin (dochter pdd nos 14 jr, vermoedelijk ook adhd) en zou ze nog graag lezen….., ik ga zoeken of ik ze hier kan vinden. t lukt! gelukkig….ze gaan me vast helpen om me niet alleen te voelen staan….

 3. Agbrs&johan zegt:

  Mooi gesproken Mattijs , we hopen met z,n alle een hele fijne tijd tegemoet te gaan . Er zijn trots op jullie houden van jullie . Agnes & Johan

 4. Ankie de Boer zegt:

  Top Mattijs

 5. Mooi gezegd! Fijn dat de tijd om dit allea af te sluiten is gekomen! Ik wens een mooie toekomst toe met je gezin! Het ga je goed!

  Rita